2007 zo6 starting,stumbling, shakes then I kill it - Corvette Forum : DigitalCorvettes.com Corvette Forums
 
 
Go Back   Corvette Forum : DigitalCorvettes.com Corvette Forums > C6 Corvette Forums > C6 Corvette Z06
Register Forums Garage Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance Advertise

Notices

C6 Corvette Z06
General | Technical | Performance | Aftermarket | Discussions

Shops/Tuners
Custom Image Corvettes
A&A Corvette
Corvette tuner

Interior
Corvette aftermarket products

Insurance



Parts & Products
Race Ramps
Edelbrock
ATI/Procharger
Corvetteguys.com
Melrose Motorsports
Parts Taxi
Airaid
Pfadt Racing
Madvette Motorsports
Hi-tech Custom Concepts
Corvette Garage
Corvette Parts and Accessories
Corvette Car Care Products
Corvette HID

Tracks/Schools
Bob Bondurant School of High Performance Driving
Corvette driving school

Wheels/Tires
Cray Wheels

Services
BADWERKS.com
Reply
 
Thread Tools
Old 10-02-2017, 08:01 PM   #1
frankyrealto
DC Crew
 
frankyrealto's Avatar
 
Posts: 32
Member #55097
Member since: Dec 2006
Location: Sachse,tx

My Corvette(s)
2000 c5 Black

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
2007 zo6 starting,stumbling, shakes then I kill it

Good evening. Bought a 2007 zo6 with 120,000 miles. Changed the plugs,stock,changed the wires ,taylor,changed the coil packs-mad, cheap black ones from jegs, ... Bought the air mass flow sensor from kegs that is a jet brand. Cleaned throttle body....

Why I changed all was I had a style throughout the rpms, seems to run better, drive it all day Sunday no issues except one when I was at Lowe's it started then shuttered and i turned it off. Went to restart it and it wouldn't start and fuel small was there and potent.

Started after a couple trys drive fine home. Parked it then started up an hour later. Parked it in the garage and tried to started for work this am it started, stumbled hard shakes so I stopped it. And it would not start...no codes. Took it five or six push of the ignition button then it started but loud fuel smell , started ran like cap then narrowed out.

Any ideas?

I have a new stock throttle body coming.

When replacing the wires do i leave the metal cap with the spring on like the stock. I can never tell of they clipped on?

Sorry for dumb questions. I ran a search but all were some how different in ways.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

Sent from my SM-N920T using Tapatalk
frankyrealto is offline   Reply w/quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-03-2017, 04:26 AM   #2
The Torch
DC PIT CREW BOSS
 
The Torch's Avatar
 
Posts: 35,294
Member #799
Member since: Apr 2003
Location: Western Kentucky

My Corvette(s)
2004 Black/Mod Red-Z06

Thanks: 281
Thanked 710 Times in 494 Posts
Goof place to start might be tracking down the fuel smell. Maybe there is a leak and you are loosing pressure at the injectors. Just a thought
The Torch is online now   Reply w/quote Quick reply to this message
RACING...Because with baseball, football, basketball, tennis, and golf, you only need one ball

I used to think that I had learned patience as I got older. Then I realized that I just didn't give a shit
Old 10-03-2017, 07:56 AM   #3
frankyrealto
DC Crew
 
frankyrealto's Avatar
 
Posts: 32
Member #55097
Member since: Dec 2006
Location: Sachse,tx

My Corvette(s)
2000 c5 Black

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
No pressure loss.. maybe the jet maf doesn't like the car?

Sent from my SM-N920T using Tapatalk
frankyrealto is offline   Reply w/quote Quick reply to this message
 
Old 10-03-2017, 08:53 AM   #4
frankyrealto
DC Crew
 
frankyrealto's Avatar
 
Posts: 32
Member #55097
Member since: Dec 2006
Location: Sachse,tx

My Corvette(s)
2000 c5 Black

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
This is what happened when first started for thr day.pic attached. Only ran for 30 seconds. High engine rev when started by its self.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk
frankyrealto is offline   Reply w/quote Quick reply to this message
Old 10-03-2017, 07:22 PM   #5
frankyrealto
DC Crew
 
frankyrealto's Avatar
 
Posts: 32
Member #55097
Member since: Dec 2006
Location: Sachse,tx

My Corvette(s)
2000 c5 Black

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Any ideas

Sent from my SM-N920T using Tapatalk
frankyrealto is offline   Reply w/quote Quick reply to this message
Old 11-11-2017, 11:20 AM   #6
racerx3317
DC Crew
 
Posts: 128
Member #74679
Member since: Aug 2008

My Corvette(s)
2007 Z06

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Check your battery? These cars wig out a little when the battery goes weak.
racerx3317 is offline   Reply w/quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to racerx3317 For This Useful Post:
frankyrealto (11-16-2017)
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Corvette Forum : DigitalCorvettes.com Corvette Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name (12 CHARACTERS MAXIMUM), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
City / State / Country?
Where you live
What kind of Corvette(s) do you own?
This field is not required.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 11:01 PM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
2003-2011, DigitalCorvettes.com - All Rights Reserved