Corvette Forum : DigitalCorvettes.com Corvette Forums banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter #1
First, thanks to all whove helped me with my battery drain issue! I went and did a little test on the alternator today to make sure it was the culprit. I pulled out the 2 wire plug and tested each wire by putting my multimeter between the wire and respective prong on the alternator. Here are my results:

Thicker red wire- Had Drain - with multimeter set on 200MA got a read of .7
Skinier black wire - Had Drain - with multimeter set on 200MA got read of approx 187!!!!!!

Can anyone interpret this? Not knowing much I am guessing the problem is with the black wire inside the alternator (possible a diode or something?).



My second issue is slightly more major than the wiring issue. Recently whenever I move the car I get a horrible metal on metal squeeling noise out of the rear driver side wheel. The noise is only apparent when the wheel get to a certain spot. I checked and could not see any visible spots where anything was rubbing (and I havent dont anything to that area of the car in a while). Made sure brakes, etc. had clearance from rotor, etc. Any help on this issue? Thanks so much sorry for the long post!
 

·
Registered
Joined
·
5,916 Posts
1) Just for clarity. Were these readings key on or off?

2) I would look for a broken parking brake spring first. They can do this.
 

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter #3
key was off, which is causing the battery drain. When key is on "Brake" light on the dash still comes on when the parking brake is on which is why i ruled that out. let me know what you think.
 

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter #5
That's what I was leaning towards, thanks for the confirmation and help with problem 1! Anyone have suggestions for problem 2?
 

·
Registered
Joined
·
658 Posts
Like B2B said check the parking brake sounds like a broken spring..
 

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter #7
Parking brake is ok, the alternator was just replaced I think I got a bad once from GM. Back she goes!! Thanks!!
 

·
Registered
Joined
·
517 Posts
Tell us how you know the parking brake is OK. Have you had it apart, looked at it? Have you tried changing the adjustment? Checked the cables for free movement, both sides? Lubed them recently, or not? Checked the arm for free movement? Have you pulled the rotor? Most times that symptom, as you describe and we interpret it, is a parking brake problem. And what do you mean by "move the car"? Pushing it? Starting it and moving it into the driveway and back? Taking it out on the street?
It's hard to make a diagnosis without details....

John
 

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter #10
I checked the parking brake out when I replaced the interior a few months ago. The car only moved 3 times since then so I'm assuming the Parking Brake is still ok. I checked th esprings, cables, etc. when I did the interior.
When I moved the car I was basicaly pullin git forward and backward in my driveway approx 50 ft. each way a couple times. Hope this helps. Thanks!
 
1 - 11 of 11 Posts
Top