Corvette Forum : DigitalCorvettes.com Corvette Forums banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #1
Long story-short--car has had electrical problems from day one-drive it and ok but after parking, battery goes dead. Car is an automatic so reverse parking not an issue. Like an idiot, I placed a battery tender on it instead of going to dealer at the start and it solved problemsfor several months . Several weeks ago, after not being on tender for several days it was totally dead-tried to charge with tender and in process put cables on the wrong poles-ie positive on negative and vice versa for only several seconds but.....called dealer--car hauled to dealership and new battery was put in. Vette ran ok with new battery then-Two days later, car was dead but a new message appeared on message center-"Service Charging System" Dealer has been great during this whole process but here is where we are now---two weeks later--they have replaced battery, alternator, ECM,BCM, and ignition switch. Car runs 15 -20 miles, Service Charging System light comes, car goes back into garage and dies.
The car has had modifications to exhaust and intake systems and now getting some comments about no more warranty coverage although these mods have nothing to do with electrical problems--that talk from factory rep, not from the dealer and I am concerned that if they don't come up with an answer soon ,I'm going to be SOL. Any help from you guys would be appreciated especially if someone out their has had similar problems with a C6. I am not mechanically inclined and as a retired banker know nothing about a cars electrical system so I will be passing any worth while information back to my service manager who has been super to me in this process---it helps when he has model Corvettes and pictures of vettes all over his office..........
thank you for any ideas.
 

·
Registered
Joined
·
3,634 Posts
What all have you done to change it from stock? Could it be returned to stock easily? I don't think your mods should have anything to do with the problems you are having and it should be pretty clean cut. Either your mods void your warranty or they don't. It can't be a matter of GM saying, "Umm yeah we can't fix your problem so now we're going to say it isn't under warranty anymore." If that is the case then I'd call BS and continue the fight higher up. Without being in your position I don't know the whole story but if this was my car, which I use as a daily driver, then I would be slightly annoyed to say the least. JMO
 

·
Registered
Joined
·
458 Posts
Changing the exhaust has nothing to do with the warrantee. I don't know what your intake mods are, but they should not interfere with electrical problems.
The dealer should honor the warrantee.
 

·
Registered
Joined
·
754 Posts
There seems to be some discussion of similar problems on other sites. You might google "corvette Service Charging System" and see what you can find.
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #5
Modifications were new headers, cats, and Corsa exhaust system incl cross over. Also wired V1 to the mirror with Invisacord and they made me take that off........Also installed Lingefellter(sp) air intake with K&N filter.......
 

·
Registered
Joined
·
3,634 Posts
They made you take off the V1 or just the connection to the mirror?
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #7
Help! 2007c6vert dead from electrical problems

Just had to disconnect wires but with no power what good is it? so I took it off.
 

·
Registered
Joined
·
134 Posts
Has the problem reoccurred since removing the V1? If it has not, you might have been connected to 12V that was always on.

I have had a V1 with Inviscord in my 07 coupe for over 6 months with no problems.

Save the Wave :buhbye:

John
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #9
Help....Electrical

thanks for your note---problem occured after removal of the V1......It appears that there is a major drain after car has run for 15-20 minutes. Service manager told me the readings on gauge drop very low after service charging system lights come on message center--which I forgot to mention was also replaced sometime in this process.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top